Григор Димитров победи Талон Грийкспор с 6:3, 6:3, 6:1 в двубой от третия кръг на Откритото първенство на САЩ. Българинът доминираше през целия двубой и се представи изключително категорично. Гришо не даде нито една възможност за пробив на съперника, като сервираше безупречно. На първи сервис Димитров спечели 34 от 37 възможни точки и реализира 11 аса, което му помогна за убедителното представяне. 

В следващия си мач Григор Димитров ще се изправи на осминафиналната фаза срещу руснака Андрей Рубльов. На твърда настилка досега двамата са се срещали девет пъти и Рубльов е спечелил пет от тези срещи. В срещите им в турнирите от Големия шлем двамата са си разменили по една победа.

ПЪРВИ СЕТ - 6:3

Григор Димитров загуби първата точка от сета, тъй като сервираше, но след това съумя да спечели подаването си, като реализира и първия ас. Гришо спечели първите две точки на сервис на противника, но нидерландецът успя да се събере и да затвори частта си. Българинът поведе 40:0 след това на собствено подаване, но се стигна до 40:30. В крайна сметка Димитров спечели следващата точка и геймът приключи.

Грикспоор не бе убедителен на втори сервис, като Гришо бе много агресивен и се стигна до първата точка за пробив в мача. Тя отново бе на второ подаване на нидерландеца, който обаче съумя да се справи. След това Грискпоор направи двойна грешка и това бе отново точка за пробив. Нидерландецът бе стегнат и допусна непредизвикана грешка от форхенд, като пробивът бе факт. Димитров бе изключително сигурен и затвърди пробива на 0.

Двамата си размениха по един убедителен сервис гейм, спечелен на 0 и резултатът бе 5:2 в полза на Гришо. Гриспоор загуби една точка в следващия си сервис гейм, но успя да намали резултата и да накара Григор да сервира за сета.

Гришо започна добре, като бързо стигна до 30:0, но загуби следващата точка. Българинът се мобилизира и пласира великолепен ас. Димитров не успя да вкара първи сервис в следващите две точки, а нидерландецът бе агресивен и предизвика грешки у родния ни състезател, за да се стигне до 40:40. Българинът се мобилизира и спечели следващата точка, макар да нямаше първия си начален удар. Гришо завърши сета с великолепен ас.

ВТОРИ СЕТ - 6:3

Талон Грикспоор започна втория сет със сервис, като успя да се справи и да спечели гейма си на 15. Григор Димитров не се притесни от това и отговори със спечелване на гейм на 30. Грискпоор продължи с добрата си игра и приключи бързо подаването си на 0. Гришо имаше трудности на втори сервис и се стигна до 40:30, но след това се мобилизира, за да направи резултата 2:2. Гриспоор също бе затруднен, но отново поведе в резултата, печелейки гейма на 30.

Българинът загуби първата точка, но успя после да спечели подаването си на 15, демонстрирайки силата на първия си сервис. Гришо имаше чудесен шанс, след като резултатът бе 30:30 и игра на втори сервис на съперника, но бекхендът му излезе много в аут. Българинът се задържа в гейма, предизвиквайки грешка у съперника с отровния си бекхенд слайс - 40:40. Грикспоор бе видимо изнервен и допусна двойна грешка, което бе и първа точка за пробив във втория сет. Нидерландецът тотално се срина, допускайки нова двойна грешка и пробивът бе факт.

Григор игра предимно на втори сервис, но успя да се справи с тази трудна задача и затвърди пробива си на 15 - 5:3. Грикспоор тотално загуби ритъм и се стигна до 30:40, като Гришо имаше сетбол на втори сервис на съперника. Нидерландецът опита къса топка, която не бе успешна и сетът приключи в полза на Димитров.

ТРЕТИ СЕТ 6:1

Григор сервира перфектно в първия си сервис гейм за третия сет и спечели подаването си на 0. Гриспоор не бе много убедителен на старта на сета, но съумя да изравни резултата. Григор имаше леки проблеми, като при 40:15 успя да реализира ас от втори сервис и да поведе с 2:1. Гриспоор не се справи добре и при 30:15 допусна двойна грешка. Последва дълго разигриване, като Григор Димитров бе изключително стабилен и накрая пласира форхенд уинър, за да достигне до точка за пробив. Разиграването бе на втори сервис, а Грикспоор атакува мрежата, но българинът завърши атрактивно от бекхенд от въздуха и успя да реализира пробива.

Григор имаше трудности в затвърждаването на пробива, като се стигна до 40:30, при което българинът се мобилизира и пласира великолепен ас, за да завърши геймът. Грикспоор отново не бе убедителен, като се стигна до нова точка за пробив, която фокусираният българин не пропусна и се стигна до нов пробив - 5:1. Геймът не започна добре за Димитров, като се стигна до 0:30. Гришо реагира мигновенно и успя да изравни - 30:30. Следващата точка бе на втори сервис, но Гриспоор допусна ужасяваща непредизвикана грешка от бекхенд, което гарантира мачбола на съперника.

Григор Димитров пласира великолепен начален удар, а нидерландецът не успя да направи добър ретур и двубоят приключи с победа на българина.