Бившата световна номер едно Линдзи Дейвънпорт изрази шок и разочарование от начина, по който беше разгледан случаят с допинга на Янник Синер. Според италианското издание „Gazzetta dello Sport“, Дейвънпорт е изразила своето недоволство от решението на Международната агенция за тенис интегритет (ITIA), след като Синер, който е актуален световен номер едно, успя да избегне забрана въпреки два положителни теста за забранено вещество.

Синер е един от водещите тенисисти в мъжкия тенис, наред с Карлос Алкарас от Испания и Новак Джокович от Сърбия. Въпреки това, допинг скандалът хвърли сянка върху кариерата му. ITIA потвърди, че е приела аргументите на защитата на Синер, според които забраненото вещество е попаднало в пробата му в минимално количество заради крем, предоставен от член на треньорския щаб, който се използвал за лечение на контузия.

Решението на ITIA беше потвърдено от Световната антидопингова агенция (WADA), която реши да не обжалва присъдата. Това решение обаче предизвика смесени реакции сред тенис общността. Някои бивши и настоящи играчи изразиха недоволство, настоявайки за равно третиране на всички спортисти, които преминават през подобни обвинения.

Линдзи Дейвънпорт стана поредният известен спортист, който изрази резерви към решението на ITIA. „Честно казано, съм шокирана“, заяви Дейвънпорт. „Както повечето хора. Изглежда, че само сега разбираме какво се случва зад сцената. Не разбирам как му е позволено да играе през цялата година. Това не е справедливо спрямо другите играчи. Очевидно не всички се третират еднакво, особено тези, които са по-ниско класирани. Парите изглежда играят решаваща роля тук, защото има повече възможности да се платят адвокати и всичко необходимо. Италианецът трябваше да понесе последствията.“