Арина Сабаленка и Джесика Пегула ще се изправят тази вечер във финала на US Open, където ще определят новата шампионка. И двете тенисистки демонстрираха впечатляваща форма през лятото. Сабаленка е в серия от 11 поредни победи, докато Пегула е спечелила 14 от последните си 15 мача, като единственото ѝ поражение дойде именно от беларускинята във финала на турнира в Синсинати.

За световната номер 6 Пегула това ще бъде първи финал на турнир от Големия шлем. От друга страна, Сабаленка, бивша номер 1 в света, вече е участвала в тази фаза на US Open миналата година, когато загуби от Коко Гоф. Тя има две титли от Аустрелиън Оупън в своята колекция и ще търси трета победа на „мейджър“ финал.

В преките двубои Сабаленка води с 5:2, но Пегула е спечелила и двете си победи на твърда настилка. Финалът ще започне малко след 23:00 часа българско време на корта „Артър Аш“.

Програмата за събота на корт "Артър Аш":

1.Джордън Томпсън / Макс Пърсел срещу Кевин Кравиц / Тим Пюц (финал на двойки при мъжете) - старт не преди 19:00 часа българско време.

2.Арина Сабаленка срещу Джесика Пегула (финал при жените) - не преди 23:00 часа българско време.