Италианецът Яник Синер е новия шампион на US Open, след като безкомпромисно надделя над местния фаворит Тейлър Фриц с 6:3, 6:4, 7:5. Този триумф му донесе втората му "мейджър" титла за сезона и затвърди доминацията му в световния тенис. Синер показа страхотна форма, а след финала сподели емоциите си в шампионската си реч.

"Първо, искам да поздравя Тейлър. Знам колко напрежение имаше върху него, но съм сигурен, че го очакват още много финали и ще има своите шансове да триумфира," започна Синер.

Титлата на US Open е изключително важна за Синер, който се превърна в първия италианец, спечелил турнира. "Последните седмици бяха тежки за мен. Без подкрепата на близките ми хора, не знам как щях да се справя. Тази титла я посвещавам на леля ми, която преминава през труден период."

Синер, който по-рано бе заявил, че няма големи очаквания от турнира, разкри как е успял да се справи: "Подходихме с краткосрочни цели, мач за мач, и постепенно започнах да вярвам, че мога да стигна далеч. Менталната настройка е много важна в тениса. Знаех, че много хора ме подкрепят, и исках да ги зарадвам."

С титлата на US Open, Синер завършва сезона с две титли от Големия шлем и става четвъртият тенисист за последните 50 години, спечелил първата си "мейджър" титла в една година. "Чувството е невероятно. Тези победи ми дадоха увереност, но работата никога не спира. Трябва винаги да се стремиш към развитие," завърши шампионът.

Guilliver/GettyImages
30 снимки