Арина Сабаленка успя да завоюва своята трета титла от „големия шлем“. Представителката на Беларус триумфира на  US Open, като във финалния двубой срещу Джесика Пегула, и двете тенисистки определено показаха страхотни неща и напълно оправдаха очакванията за оспорвана битка.

Титлата на Сабаленка за мнозина е напълно заслужена, но едно друго мнение предизвика сериозни коментари.

Бившата световна номер 1, Виктория Азаренка, стана поредната, която поздрави Арина Сабаленка за спечелването на трофея, но становището на „Вика“ предизвика редица критики.

„Според мен, Сабаленка напълно заслужи титлата си в Ню Йорк, и смятам, че тя е най-добрата през 2024“, коментира настоящата номер 20 в ранглистата.

Това изказване породи множество нападки към Азаренка най-вече от феновете на Ига Швьонтек, тъй като към днешна дата полякинята все още е номер 1 в света. Някои дори определиха думите на Азаренка за неуважителни и арогантни и обвиниха двукратната шампионка от „шлема“ в липса на уважение към Швьонтек. Част от феновете опитаха да оправдаят поведението на ветеранката от Беларус, като подчертаха, че Азаренка и Сабаленка са сънароднички и е напълно нормално да се подкрепят, но повечето определено застанаха на страната на настоящата световна номер 1 и най-вече на страната на цифрите, които ясно показват коя е водачката в ранглистата към момента.

Все пак, до края на сезона остава достатъчно време и ако Сабаленка продължи със силното си представяне, има всички шансове да завърши годината като световна номер 1