Карлос Алкарас, един от най-талантливите млади тенисисти на световната сцена, разкри, че е взел кратка почивка, за да се „изключи“ от напрежението след разочароващото си представяне на Откритото първенство на САЩ. 21-годишният испанец, вече утвърден сред най-добрите в мъжкия тенис, се нарежда до имена като Яник Синер и Новак Джокович в категорията на елитните играчи, пише TennisUpToDate.

Последното участие на Алкарас на US Open завърши неочаквано рано, когато във втория кръг той претърпя загуба от нидерландеца Ботик ван де Зандсхулп. Мачът завърши с резултат 6-1, 7-5, 6-4 в полза на опонента му, а след поражението Алкарас откровено призна, че представянето му не е било на нужното ниво.

В интервю след турнира испанецът сподели, че целта му е била да стигне далеч в Ню Йорк. Въпреки това, след натоварените месеци на състезания, той е почувствал необходимостта да си даде кратка почивка. В момента обаче Алкарас се подготвя за завръщането си на корта в Купа Дейвис, където ще представлява Испания.

„Имах нужда да се откъсна за кратко. Прекарах време с приятели и дори успях да отида на Формула 1 – нещо, което винаги съм искал да направя, но графикът ми не го позволяваше“, разказа той. „Разбира се, бих искал да бъда в Ню Йорк, но понякога е нужно да се успокоиш. След като имах два-три дни за почивка, реших, че най-доброто за мен е да се върна към тренировките, да се подготвя физически и да върна увереността си.“

Въпреки неуспеха на US Open, Алкарас може да се похвали с изключително успешен сезон. Испанецът вече спечели два от четирите турнира от Големия шлем. На Откритото първенство на Франция той триумфира след победа над Александър Зверев с резултат 6-3, 2-6, 5-7, 6-1, 6-2. Малко по-късно Алкарас добави и титлата на Уимбълдън, след като на финала надви Новак Джокович в три сета – 6-2, 6-2, 7-6.