Новата шампионка на US Open Арина Сабаленка сподели, че тежките уроци от предишните години са ѝ помогнали да стигне до успеха над Джесика Пегула във финала на Откритото първенство на САЩ.

Тенисистката от Беларус победи представителката на домакините Джесика Пегула със 7-5, 7-5, за да триумфира в Ню Йорк за първи път в кариерата си.

„Имах много тежки уроци на този турнир, много трудни, особено във финала от миналата година. Днес си повтарях, че това е финалът на Ю Ес Оупън, че тя ще се бори много здраво и няма как да ми е лесно. В тези трудни моменти се опитвах да си припомня, че съм минала през доста трудности и съм достатъчно силна, за да издържа на напрежението“, коментира Сабаленка след успеха.

„След като загубих баща ми, си поставих за цел да запиша нашето фамилно име в историята на тениса. Като видя името си на този трофей, се чувствам много горда. Гордея се, че семейството ми никога не се отказа мечтата ми и направиха всичко по силите си, за да ми помогнат. Трудно ми е да опиша емоциите, плача, смея се, усещам всички тези чувства едновременно“, допълни Сабаленка, която вече има три титли от Големия шлем. / БГНЕС