Полският професионален състезател по VALORANT Александър “Zeek” Зигмунт бе изваден от титулярния състав на тима си ACEND преди два дни. От отбора излязоха с официална позиция, че промяната идва, за да се „увеличат“ максимално шансовете на за успех в Last Chance Qualifier, който може да осигури място в най-големия турнир за годината VALORANT Champions.

Заради смяната на Зигмунт се появиха спекулации сред привържениците на състезателя, че тя е следствие на психологическия срив, който 20-годишният геймър преживя в началото на годината. Самият той обаче отрече подобен слух: „След ужасните два месеца, които преживях в началото на годината, сега отново съм себе си. Тогава имаше много  стрес и някои лоши ситуации, а всичко това ми дойде в повече и просто избухнах. Това беше еднократен период и никога няма да се върна към подобно състояние. Сядането ми на пейката няма нищо общо с това“ обяснява Zeek в своя профил в социалните мрежи.

Все пак геймърът пожела успех на тима си в намирането на нов по-подходящ играч за състава и допълни, че е малко тъжен от това, че излизането му от тима става точно преди ключовия LCQ, но отчете, че това е полезен ход и за двете страни и не таи лоши чувства към отбора и ръководството.

На този етап няма яснота кой ще заеме поста на Zeek за Last Chance Qualifier-а, който ще се проведе през втората седмица на август.