От Ultiamte Fighting Championship (UFC) подготвят огромна битка в полусредна категория за началото на 2018-та година. Все още празнувайки победата си на Хорхе Масвидал в UFC 217 миналия уикенд, Стивън Томпсън вече има нов противник в лицето на изгряващата британска звезда Дарън Тил. Двамата трябва да се срещнат на 24-ти февруари в Лондон. Това заяви президента на UFC Дейна Уайт по време на официална среща с феновете в Лос Анджелис в четвъртък.

Уайт обяви, че планираното събитие за Орландо на 24-ти февруари ще бъде преместено в Лондон, за да се вземе максимума от популярността на Тил в родината му. Това е интересен ход, като се има в предвид, че UFC вече имаха планирано събитие в Лондон на 17-ти март, но сега това явно ще се случи месец по-рано.

Що се отнася до срещата, Томпсън ще направи бързо завръщане в Октагона, но хора от неговия екип заявиха, че той е претърпял лека травма в битката му с Масвидал, която ще изисква известно време за отдих, преди той да може да се завърне в тренировъчен процес.

С оставащи малко повече от три месеца до предстоящата среща, UFC се надяват Томпсън да бъде готов навреме, за да се изправи срещу Тил в битка, която ще послужи като основна за събитието.

Докато Томпсън все още празнува победата си над Масвидал, преди няколко седмици Тил записа най-голямата победа в своята кариера, когато нокаутира Доналд Сероне в дебюта си за UFC.