Както се очакваше, дългоочакваното събитие UFC 229 напълни хазната на най-голямата организация за смесени бойни изкуства. На пресконференцията след края на срещите президентът на UFC Дейна Уайт обяви, че събитието е привлякло 20,034 фена в залата, които са генерирали 17,2 милиона долара.

Това обаче означава, че това е втората най-доходоносна вечер в историята на организацията след UFC 205, което генерира 17,7 милиона долара от продадени билети в "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк.

Общата нишка между двете събития е факта, че и двете вечери бяха оглавени от двубой с участието на ирландската суперзвезда Конър Макгрегър, който в UFC 205 стана първият шампион в две категории едновременно, след като нокаутира Еди Алварес във 2-ия рунд.

През изминалата вечер, обаче, Макгрегър си намери майстора и бе отказан в 4-ия рунд от непобедения руснак Хабиб Нурмагомедов (27-0) в "Ти-Мобайл Арена" в Лас Вегас.

Въпреки загубата Макгрегър спечели 3 милиона долара за самото излизане в клетката и изчисли, че приходите му от двубоя ще достигнат 50 милиона долара, ако закупените телевизионни пакети за вечерта отговарят на прогнозите му. Нурмагомедов пък ще трябва да се задоволи с 2 милиона долара за победата си, въпреки че Дейна Уайт разкри, че хонорарът му е задържан от Държавната атлетическа комисия на Невада (NSAC) поради активното му участие в разразилите се сцени след края на срещата.

Въпреки че UFC 229 не успя да счупи рекорда за всички времена, събитието записа най-голям приход за организацията в Лас Вегас. Преди това на върха в "Града на греха" стоеше юбилейното събитие UFC 200, което генерира приходи в размер на 10,7 милиона долара.