Българският професионален боксьор в тежка категория Кубрат Пулев може да се срещне със световния шампион Антъни Джошуа (Великобритания) през есента на тази година, прогнозира worldboxingnews.net.

Джошуа трябва да прави три задължителни защити на шампионските си колани във версиите Световната боксова огранизация (WBO), Световна боксова асоциация (WBA) и Международна боксова федерация (IBF), в която Пулев е задължителен претендент.

Британецът най-вероятно ще играе първо срещу сънародника си Дилиан Уайт за титлата в WBО през април, а през септември ще защитава колана си от IBF срещу Пулев, а през март/април 2020 годишна ще излезе на ринга и срещу претендент от листата на WBA.

Желаният от боксовите фенове мач между Джошуа и световния шампион на Световния боксов съвет (WBC) Дионтей Уайлдър (САЩ) или Тейсън Фюри (Великобритания) за обединяване на всички световни титли може да се състои най-рано през есента на 2020 година.

Кобрата взе в щаба фитнес-гуру, готвил световни шампиони

Причината е, че Уайлдър и Фюри планират нов мач помежду си през пролетта на тази година, след като двамата завършиха наравно в Лос Анджелис преди седем седмици, а по всяка вероятност след това ще има е реванш в края на 2019 година, информира БТА.

Мачът на Кобрата с Хелениус съвсем не е сигурен

Най-вероятно следващият мач на българския боксьор ще се състои на 20 април в САЩ. Кобрата ще се изправи срещу Робърт Хелениус. Новата промоутърска компания "Топ Ранк" и представителите на Хелениус обаче все още не са постигнали договорка за двубоя.