Сериозна фигура се е присъединила към щаба на Кубрат Пулев. Това е един от най-търсените кондиционни и фитнес-треньори в Латинска Америка Мемо Ередия. Новината съпбщава мексиканското издание Direct TV Sports. Според информацията от там, Кобрата е започнал да работи с него още преди няколко седмици. 

Мемо Ередиа е едно от големите имена в родината си. В последните години той работеше с Хуан Мануел Маркес и Хорхе Арсе, на които помогна да станат световни шампиони, макар и не в тежка категория на професионалния бокс. 

Специалистът помага на доста голям кръг мексикански боксьори, а те в последните години постигат много добри резултати и той със сигурност има заслуга за това. Засега не е обявено официално от щаба на българина, че има сътрудничество с него. 

Иначе в последната година Пулев предприе сериозни промени в професионален план. Той напусна Зауерланд и започна работа в края на годината с легендата сред промоутърите в САЩ Боб Аръм и подписа с неговата компания "Топ Ранк" в началото на декември. 

Кобрата все още е трениран от легендата Ули Вегнер, който въпреки напредналата си възраст иска да извае от българина световен шампион в тежка категория. Той ще има този шанс в мач срещу Антъни Джошуа, който държи колана във версия IBF, като е негов задължителен претендент, а очакванията са да има мач още през 2019 г.