Тайсън Фюри ще се изправи в дългоочакван бой идната събота в „Стейпълс Сентър”, Лос Анджелис. Залогът е титлата от WBC, а схватката е дългоочаквана от милиони фенове на бокса.

Британецът се изправя срещу най-експлозивния си съперник в кариерата, след като бе „извън борда” в последните две години и половина. Именно това е причината сайтът Gong.bg да ви припомни най-знаковите боеве на двамата през годините.

Фюри срещу Владимир Кличко, Дюселдорф, ноември 2015-а

Владимир Кличко бе основен фаворит в срещата помежду им, тъй като бе непобеден в продължение на 11 години. Украинецът се утвърди като един от най-великите в тежка категория и се очакваше рутинна победа срещу Фюри. Е, плановете на англичанина бяха различни. „Циганския крал” демонстрира изключителна боксова интелигентност и спокойствие, за да излезе извън Острова и да запише най-голямата си победа в кариерата, и то във втория дом на Кличко – Германия.

Фюри срещу Стив Кънингам, Ню Йорк, април 2013.

Боят между двамата се проведе в „Медисън Скуеър Гардън” и противопостави Фюри срещу един доказан бивш световен шампион. Кънингам просна Фюри в нокдаун още във втория рунд, като преди това „номерата” на британеца вървяха с бясно темпо. Смях в лицето, бутане след гонга, крещене – пълен комплект от арсенала на Фюри. Последва прелестен бокс от „циганския крал”, като при клинч в ъгъла, Фюри нанесе брутален ъпъркът в брадичката на Кънингам и спечели мача в 7-ия рунд.

Фюри срещу Джон МакДермът, Брентууд, септември 2011-а

МакДермът като че ли бе първият „истински” съперник на Фюри на ринга. Тогавашният английски шампион в тежка категория бе осмият съперник за Фюри. Опитният и недооценен МакДермът все още смята за жалко, че не е бил оявен за победител в онази нощ след 10-ия рунд. След срещата Фюри дори заявява, че е разочарован от представянето си, като потвърждава, че работата му във фитнеса не е била на ниво.

Уайлдър срещу Луис Ортис, Ню Йорк, март 2018-а

Чудото на Куба – Луис Ортис, се яви като най-опасният опонент на Уайлдър към този момент. Кубинецът е един от най-избягваните опоненти, заради неудобния му стил. Все пак американецът направи седмата си успешна защита на титлата в WBC. Уайлдър бе на ръба да загуби в седмия рунд, след като бе жестоко разклатен от Ортис, но гонгът го отърва. Така се стигна до 10-ия рунд, в който той си осигури впечатляващо победата.

Уайлдър срещу Бърман Стивърн, Лас Вегас, Януари 2015-а

До този момент Дионтей Уайлдър не се беше борил за повече от четири рунда през боксовите нощи, а това бе първият му опит да получи световна титла. Именно до този момент той бе считан за недоказан боксьор. Критиците убеждават тогава Дионтей да започне да се „хвърля в дълбокото”, като той се защитава, че неговото развитие и опит е било крехко на този етап. Именно вълнението преди срещата било огромно, но въпреки това той впечатлява и надделява над Стивърн във Вегас.

Уайлдър срещу Артур Шпилка, Ню Йорк, януари 2016-а

Този мач е може би еквивалентен на боя, който може да видим рано сутринта в неделя. Уайлдър се бореше с движението си по време на целия мач спрямо „полската стена” Шпилка. Въпреки това той намери с опустошителен нокаут в деветия рунд своя опонент, пред лицето на Тайсън Фюри, който гледаше боя от първи ред в Голямата ябълка.

Ясно е, че и двамата бойци са в състояние да използват своя опит през нощта на събота срещу неделя. Яростта, интелигентността и мощната сила ще бъде преплетена с пълна пара в Ел Ей. Срещата можете да следите с нас - Gong.bg.