Пълна зала с полицаи, готови да предотвратят евентуални ексцесии, посрещна ирландската суперзвезда Конър Макгрегър и шампиона на UFC в лека категория Хабиб Нурмагомедов, когато двамата се изправиха очи в очи за първи път.

Разбира се, Макгрегър и Нурмагомедов са били в непосредствена близост един до друг и в миналото. Преди време двамата споделиха обща снимка като двама уважаващи се връстници, а по-рано тази година двамата се оказаха един до друг, когато Конър Макгрегър обсади автобуса, който превозваше Хабиб Нурмагомедов.

Конър Макгрегър

източник: Gulliver/GettyImages

За първи път обаче двамата бойци застанаха очи в очи като официални противници.

Странната пресконференция между двамата беше закрита с едно от най-интензивните взирания един в друг, тъй като Макгрегър поиска да се приближи до шампиона в лека категория.

Президентът на UFC Дейна Уайт буквално помоли ирландеца да не докосва Хабиб Нурмагомедов и той се съгласи, но макар до контакт не се стигна, изригването дойде от другаде.

Макгрегър хвърли поглед към мениджъра на Нурмагомедов - Али Абделазиз и явно провокиран от нещо, му даде да разбере, че никак не го харесва.

"Знам много и за теб, плъх нищожен. Знам много и за теб, затваряй си устата, хлапе. Остави ме да си направя снимката. Как е Ной? Затваряй си устата, никога не говори за мен, никога през живота си. Съобразявай се, когато си около мен, за да не излезе набързо оттук", изкрещя Конър Макгрегър, гледайки към Абделазиз.

След като Хабиб Нурмагомедов слезе от сцената, Макгрегър се възползва от възможността да позира с два шампионски колана на UFC, нито един от които технически не притежава, преди да изрече последните, разбира се, псувни.

"Майната ти, не идвай при краля!", извика Макгрегър, слизайки от сцената.