Новият безспорен шампион в тежка категория Олександър Усик ще направи дебют в Холивуд. Той ще участва в един филм заедно с Дуейн "Скалата" Джонсън. Легендата на WWE Джонсън бе избран за  главната роля и ще продуцира филма The Smashing Machine - биографичен филм за живота на бившия UFC боец Марк Кер.

Джонсън ще изиграе Кер, чийто прякор в клетката е използван като заглавие на филма. А Усик – който току що победи Тайсън Фюри - ще се превъплъти в образа на бившата украинска ММА звезда Игор Вовчанчин.

Кер се бие два пъти с Вовчанчин в Япония, като през 2000 г. печели реванша след равенството година по-рано.

Усик първо трябва да преодолее победата си срещу Фюри, като пребитият украинец е със спрени права да се бие. Това ще бъде неговият актьорски дебют, въпреки това бившият шампион в полутежка категория е сменял кариерата си и преди.

Странно е, че през 2022 г. той подписва договор с футболен отбор. Той също така даде представа за това как би могъл да се справи като актьор с промоцията за боя му с Фюри, в която Усик изобразява каубой и гладиатор.

37-годишният Усик няма да е единственият боец, който ще участва във филма.  40-годишният бивш претендент на UFC в тежка категория Райън Бейдър получи ролята на Марк Колман.

Коулман, който сега е на 59 години, е известен като наставник на 55-годишния Кер, след като преди това се състезаваха един срещу друг, а по-късно се обединиха като професионален дует по борба.

Номинираната за "Оскар" актриса Емили Блънт ще играе бившата съпруга на Кер - Доун Стейпълс, бивш модел на Playboy.  Скалата наскоро разкри тренировките си за Кер, който получи прякора The Smashing Machine заради бруталния си стил. 52-годишният Джонсън публикува видео, в което тренира ММА удари, преди в интернет да бъде публикуван първият поглед към ролята му във филма.

Филмът - който ще излезе на екран през декември тази година - ще бъде режисиран от Бени Сафди, известен с работата си с по-големия си брат Джош.