Големият турнир на веригата за смесени бойни изкуства Bellator в тежка категория може да започне.

Двойките за четвъртфиналните срещи вече са определени. Мат Митрион ще се изправи срещу Рой Нелсън, шампионът в полутежка категория Райън Бейдър ще премери сили с Мохамед "Кинг Мо" Лавал, а Куинтън "Рампейдж" Джаксън ще се изправи срещу Чаел Сонен. Тези три битки се присъединяват към битката между Фьодор Емелианенко и Франк Мир, която беше обявена по-рано този месец.

Джаксън и Сонен ще дадат началото на турнира, който в своя край ще определи шампиона на организацията в тежка категория. Двамата бивши бойци на Ultimate Fighting Championship (UFC) ще се изправят един срещу друг на 20-ти януари в събитието Bellator 192, което ще го проведе в Ингълууд, Калифорния. В същото това събитие ще бъде разиграна и титлата в полусредна категория, където шампиона Дъглас Лима ще защитава колана си срещу топ претендента Рори Макдоналд.

След това турнирът продължава със срещата между Митрион и Нелсън на 16 февруари в Ънкасвил, Кънектикът, последвана от битката между Емелианенко и Мир през април в Роузмънт, Илинойс. Последната битка от четвъртфиналите между Бейдър и Лавал ще се проведе през май в Сан Хосе, Калифорния.