Промоутърът Еди Хърн продължава да опипва почвата за потенциална битка между бившите световни шампиони Тони Белю и Тайсън Фюри през 2018-та година. Хърн заяви, че е говорил и с двамата бойци за съгласуване на сделката и има интерес и от двете страни.

Въпреки че има сериозна разлика в размерите на двамата боксьори, Белю се чувства уверен, че може да победи Фюри - Хърн също вярва, че неговият боксьор има шанс в подобна битка.

"Тони вярва, че има уменията да победи Фюри. Тайсън не е нокаутьор като Дионтей Уайлдър или Антъни Джошуа. Когато се изкачвате от полутежка в тежка категория (какъвто е случая с Белю), вашият най-голям недостатък е мощта на удара. Фюри има страхотна техника, но той няма силен удар, затова смятам, че Тони може да го победи", заяви Еди Хърн.

Следващия месец бе планирано Белю да се изправи срещу Дейвид Хей в тяхната среща реванш, но миналата седмица Хей се оттегли от битката, заради нелепа контузия в ръката. Въпреки провалената среща, Хърн заяви, че тази битка със сигурност ще се случи през март или май следващата година.

"Хей е изключително принуден да направи този реванш с Белю. Той има ясна цел, той е спортист и ще направи всичко възможно, за да бъде на 100% готов за срещата с Белю", добави още Хърн.