Бившият световен шампион в шест категории и настоящ президент на промоутърската компания "Golden Boy Promotions" - Оскар Де Ла Оя, изрази сериозно своето намерение да се кандидатира за президент на САЩ през 2020-а година.

Де Ла Оя възнамерява да последва стъпките на своя приятел Доналд Тръмп, който е настоящият президент на САЩ.

"Всъщност, сериозно мисля, че щом Кание Уест може да говори пред целия свят, че някой ден е възможно да се кандидатира за президент, защо да не го направя и аз? Напълно съм сериозен. Искам да преследвам тази своя цел, като за това има много причини", заяви Де Ла Оя.

"В момента събирам екип, с който да разучим в детайли нещата и да разберем дали има смисъл. Ако всичко е наред, ще го направя", добави легендарният боксьор.

Идния уикенд компанията на Де Ла Оя ще организира най-голямото боксово събитие в САЩ за тази година, където в основната среща за вечерта Генади Головкин и Канело Алварес ще излязат за своята среща реванш.

През същата вечер бившият шампион в четири категории Роман 'Чоколатито' Гонзалес ще се изправи срещу бившия шампион Моузес Фуентес в 10-рундова битка в категория муха. В друга среща пък бившият шампион на IBF в средна категория Давид Лемьо ще премери сили с британеца Гари О'Съливан, а мексиканската звезда Хайме Мунгия ще защитава за втори път своята титла на WBO в супер полусредна категория срещу канадеца Брандън Кук.