Бившата британска звезда в бокса Амир Хан се завръща за двубой във Великобритания за първи път от пет години тази събота и признава, че евентуална загуба ще прекрати окончателно неговата кариера.

Хан ще се изправи срещу канадеца Фил ло Греко в Ливърпул, Англия, тази събота, а срещата ще бъде предавана директно от 21:45 часа българско време в програмата на DIEMA XTRA и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

Хан ще излезе на ринга за първи път от 23 месеца насам, когато бе нокаутиран от мексиканеца Саул "Канело" Алварес в Лас Вегас и пет години след като за последно се би на тези брегове срещу Хулио Диас в Шефилд.

Сега Хан не само иска да спечели, но и иска да спечели със стил, за да успее да възобнови своята кариера. Но евентуална загуба от някой като Ло Греко може да прекрати завръщането му само след един двубой.

"Трябва да спечеля, но също така трябва да спечеля по впечатляващ начин. Възнамерявам да разглобя Ло Греко, той не е на моето ниво. Ако трябва да направя 12 рунда, така да бъде, но загубата не е опция. Амбицията ми беше да се върна на ринга, за да спечеля още една световна титла и ако не мога да спечеля срещу Ло Греко, всичко за мен свършва", заяви Хан.

Промоутърът на Хан, Еди Хърн, също споделя гледната точка на своя боец.

"Той ще се бие за своята кариера. Пред него има много битки - Кел Брук например иска да се бие с него, Ерол Спенс иска да се бие с него, а също така и Терънс Крауфорд, но Хан първо трябва да победи Ло Греко. Нека да видим какво ще се случи в събота и след това ще говорим", заяви Хърн.

Що се отнася до Хан, всички около него искат да го видят в зрелищен двубой с Кел Брук, друг боксьор, който е промотиран от Хърн.

Брук ще бъде в "Еко Арена" в събота вечер, за да види завръщането на Хан отблизо, а опонентът му Ло Греко е убеден, че най-добрите години на олимпийския сребърен медалист от 2004 година за зад гърба му.