Истории от Олимпиадата

, Здравословни проблеми

Лидерът в световната ранглиста при мъжете Яник Синер отложи заминаването си за тенис турнира на Олимпийските игри в Париж заради висока температура. Първоначално италианецът трябваше да лети за Франция на 23 юли. В момента пътуването е отложено за 25 юли.

Синер ще се състезава на сингъл и на двойки. Турнирът по тенис на Олимпиадата през в Париж ще се проведе от 27 юли до 4 август.

Яник Синер

източник: БГНЕС

Болният Синер отложи пътуването си до Париж

Болният Синер отложи пътуването си до Париж

23.07.2024
 

Най-добрата българска сабльорка и бронзова медалистка от Световното първенство по фехтовка през 2023-а година - Йоана Илиева, ще дебютира на олимпийската сцена на 29 юли. В Париж тя ще спори за медалите на сабя жени индивидуално под ръководството на националния треньор Ивайло Воденов.

В понеделник Илиева пристигна с треньора си в Париж като част от втората група български.олимпийци, а ден по-късно започна тренировки. В момента Илиева е под номер 9 в световната ранглиста, а специалистите очакват от нея силно представяне.

Турнирът на сабя жени ще се проведе в емблематичната зала „Гран Пале“, която приюти Световното първенство по фехтовка през 2010-а година.

Пресконференция на Йоана Илиева и БФ Фехтовка, 30.04.2024 г.

източник: Снимки: Startphoto.bg

Йоана Илиева дебютира на Олимпийските игри на 29 юли

Йоана Илиева дебютира на Олимпийските игри на 29 юли

23.07.2024
 

Австралийският тенисист Алекс Де Минор заяви, че е готов да изпълни олимпийската си мечта, след като се възстанови от контузия на таза, която прекъсна участието му на "Уимбълдън".

"Да представлявам най-после Австралия на Олимпийски игри е мечта, която се сбъдва", написа той. "Аз съм много горд, когато играя за страната си и съм облечен с зелено и златно, така че това ще бъде още един от тези моменти", добави тенисистът.

Де Минор е част от тима на Австралия, който включва още Алексей Попирин, Елен Перес, Матю ебдън, Джон Пийрс, Оливия Гадецки, Аля Томлянович, Дария Савил и Ринки Хиджиката.

Алекс де Минор

източник: Gulliver/GettyImages

Де Минор: Сбъдвам мечтата си да играя на Олимпийските игри

Де Минор: Сбъдвам мечтата си да играя на Олимпийските игри

23.07.2024
 

Анди Мъри обяви, че ще се оттегли от тениса след Олимпийските игри в Париж това лято.

37-годишният състезател планира да играе на сингъл и на двойки във френската столица. Това ще бъде петото му участие на Олимпиада.

Пристигнах в Париж за последния си турнир по тенис“, написа Мъри в социалната мрежа X.

Първото участие на шотландеца на Игрите беше в Пекин през 2008 г., когато отпадна още в първия кръг.

източник: Снимки: Gulliver/GettyImages

 

Полският тенисист Хуберт Хуркач се оттегли от участие на турнира за мъже на Олимпийските игри в Париж заради контузия в коляното. Той получи травмата по време на надпреварата от Големия шлем "Уимбълдън" по-рано през месеца.

Новината е много лоша за целия полски тенис, защото Хуркач планираше участие на двойки мъже с Ян Зелински и на смесени двойки с Ига Швьонтек. Предстои да стане ясно дали Швьонтек и Зелински могат да сформират двойка помежду си.

Няколко часа по-рано заради контузия отпадна и чехкинята Маркета Вондроушова.

Контузия извади и най-добрия полски тенисист от Олимпиадата в Париж

Контузия извади и най-добрия полски тенисист от Олимпиадата в Париж

23.07.2024
 

Остават само 3 дни до началото на Олимпийските игри в Париж 2024. Официалното откриване ще бъде чрез бляскава церемония на 26 юли. 

Париж

"За една вечер Сена ще бъде превърната в огромна сцена на открито", обещаха организаторите.

 

24-годишната световна шампионка на 100 метра Ша'Кари Ричардсън се очаква да бъде една от големите звезди в Париж. Лекоатлетката се класира за Игрите с резултат 10.71 секунди, което е най-бързото време в света за тази година в дисциплината.

Това е първа Олимпиада за Ша'Кари Ричардсън.

Тя спечели олимпийските квалификации на САЩ на 100 метра преди три години, но не се състезава в Токио, след като даде положителна проба за марихуана.

Миналия месец, на олимпийските отборни изпитания на САЩ за лека атлетика в Юджийн, Орегон, действащата световна шампионка на 100 метра си проправи път през три състезания, за да спечели не само мястото си на Олимпийските игри в Париж 2024 , но и постави световно време от 10,71.

Ша'Кари Ричардсън този път ще участва на Олимпиадата

Ша'Кари Ричардсън този път ще участва на Олимпиадата

23.07.2024
 

Победителят в Тур дьо Франс се отказа от Париж 2024

Категоричният победител в завършилото в неделя престижно състезание в колоезденето Тур дьо Франс словенецът Тадей Погачар се оттегля от участие в Олимпийските игри в Париж. Новината обявиха от националния комитет на страната. Причината той да не е селектиран в тима е поради преумора.

"За съжаление, Тадей Погачар няма да бъде сред състезателите в Париж. Ще го замени колегата му в клуба, а и приятел Домен Новак, на когото желаем всичко най-добро. Още веднъж – поздравления да победителя в Тура, за третата му победа в най-престижното състезание по колоездене в света и се надяваме той да си почине добре и да се подготви за следващите предизвикателства", се казва в съвместно изявление на Олимпийския комитет на страната и на колоездачния съюз.

Победителят в Тур дьо Франс се отказа от Олимпиадата

Победителят в Тур дьо Франс се отказа от Олимпиадата

23.07.2024
 

Обратното броене вече започна. Останаха само три дни до официалното откриване на Олимпийските игри в Париж. Всички фенове на големия спортен форум очакват Игрите да бъдат истински празник. Домакините също загатнаха за това.

Това е и официалният плакат, който може да бъде видян навсякъде във френската столица.

 

Бивша шампионка от "Уимбълдън" също отказа участие на Игрите в Париж

Чешката тенисистка Маркета Вондроушова обяви, че няма да участва на Олимпийските игри. Тя спечели сребърен медал от предишните Олимпийски игри в Токио преди три години. През 2019 година тя игра финал и на турнира "Ролан Гарос", на чиито кортове ще се проведе олимпийската надпревара. Миналата година чехкинята спечели "Уимбълдън", но през настоящата формата ѝ рязко спадна, което е една от причините за оттеглянето ѝ.

Бивша шампионка от

Бивша шампионка от "Уимбълдън" също отказа участие на Игрите в Париж

23.07.2024