Старши треньорът на националния отбор по футбол на Аржентина Лионел Скалони призна, че тимът е бил под огромно напрежение преди двубоя с Мексико от Световното първенство и сега изпитва облекчение след успеха във втория си мач от група „С“. Аржентина победи Мексико с 2:0 и запази шансове за класиране на директните елиминации в Катар.

„Трябва да сме по-спокойни. Това е просто футболен мач. Знаехме, че ни чака труден мач. Първото полувреме не беше добро и за двата тима. Направихме някои промени, за да осигурим повече пространства на Меси. Нашият номер 10 вкара гол, а това е, което той прави най-добре. Меси трябва да се наслаждава на Световното първенство, както и феновете“, заяви Скалони, цитиран от агенция „Ройтерс“.

„Чувството, че играеш нещо повече от футболен мач, не е хубаво. Не е приятно. Сега усещаме облекчение, но трябва да направим и някои промени. Трябва да опитаме да накараме играчите да чувстват, че това е футболен мач, защото иначе всеки път, когато играем, ще бъде така. Разбира се, трудно е да накараме хората да разберат, че утре слънцето ще изгрее отново, независимо дали спечелиш или не. Важното е как си направил каквото трябва да направиш и дали си го направил по най-добрия начин. Това е, което искаме да реализираме“, коментира Лионел Скалони.

Селекционерът на Аржентина призова играчите да останат здраво стъпили на земята след победата и да се концентрират върху предстоящите задачи. Тимът може да си гарантира преминаване в следващата фаза при успех над Полша в сряда.

„Може да помислите, че съм луд, но да, нека са забавляваме, да се насладим на момента в съблекалнята и това е. Утре започваме подготовка за следващия мач. Ще правим същото, което правихме, когато спечелихме Копа Америка. Щастието трае само няколко минути. Трябва да намерим емоционалния баланс, независимо дали печелим или губим“, добави Скалони.

„Двубоят с Полша ще бъде много труден. Това е реалността. Не казвам, че ще опитаме, а казвам, че ще спечелим този мач. Това е, което всички ние искаме“, завърши старши треньорът на отбора на Аржентина.