Всички погледи са вперени в една от големите звезди на Световното първенство по футбол в Катар - Лионел Меси. Този трофей е един от малкото, които аржентинецът не притежава, а вече е на 35 години.

За щастие на Лионел Меси целия аржентински щаб, той изглежда във форма в точния момент. И тъй като всички погледи са насочени към него, нямаше начин да не забележим новите му футболни обувки.

Златното докосване на Лионел Меси до топката има своето физическо измерение чрез цвета на обувките му.

Gulliver/GettyImages
10 снимки

Златистото е впечатляващо, а елементите по тях са подобни на тези, които аржентинецът носеше при дебюта си през 2006 година.

Името, което футболните обувки носят, на испански означава легенда и е подходящо намигване към 35-годишния футболист, който спечели рекордните седем Златни топки.

Освен всичко останало, на тях са изписани имената и рождените дати на трите му деца, символ на близостта между Лионел Меси и семейството му.

Най-новите обувки на Меси са намигване към F30s, които той носеше в Германия преди 16 години. Онези обаче бяха синьо-бели, с почит към легендата Диего Марадона, гравирана върху тях.

Символиката при звездата на Пари Сен Жермен винаги е била важна част от спортната му екипировка, дори и от татуировките по тялото му.