Селекционерът на Германия – Ханс-Дитер Флик, официално остава начело на Бундестима и няма да напуска поста си, обявиха от германската футболна асоциация.

Новината идва на фона на спекулациите от последните дни, че бившият наставник на Байерн Мюнхен ще бъде уволнен заради провала на Световното първенство в Катар. В азиатската страна Германия отпадна още в груповата фаза заради по-лошата си голова разлика спрямо Испания.

Gulliver/GettyImages
81 снимки

По този начин Флик продължава своята работа начело на четирикратните световни шампиони, като е определена и следващата цел пред него, а именно – Евро 2024, на което домакин е Германия.

По-рано в сряда президентът на германската футболна асоциация Бернд Нойендорф, вице-президентът Ханс-Йоахим Вацке и Ханзи Флик са провели приятелски и конструктивен разговор за текущата ситуация и перспективите пред националния отбор на Германия.

„Моят треньорски щаб и аз сме оптимисти за Европейското първенство в нашата страна. Искаме цяла Германия отново да се събере зад националния отбор на Европейското първенство през 2024-а година. Можем повече, отколкото показахме в Катар. Извличаме си поуките от това. Имам доверие в съвместната работа с Бернд Нойендорф и Аки Вацке“, заяви Флик.

„Всички сме убедени, че Европейското първенство през 2024-а година в нашата страна представлява страхотна възможност за футбола в Германия. Нашата цел е да превърнем този турнир в спортен успех. Имаме пълно доверие в Ханзи Флик, че той ще се справи с това предизвикателство заедно с екипа си”, обяви Нойендорф.