Привържениците на Англия, които ще пътуват да гледат своите сънародници по време на UEFA EURO 2024, получиха предупредително съобщение от местното външно министерство. Съветът на държавните власти към феновете е да внимават, тъй като бирата в Германия, която ще се продава, ще бъде с по-голям процент алкохол в нея, за разлика от тази на Острова.

Ето какво се казва в становището на Англия:

„Бирата в Германия може да бъде по-силна от тази във Великобритания. Така че, пийте отговорно, знайте своите лимити и уважавайте местните закони“.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

„В противен случай има вероятност да не бъдете допуснати на стадионите, ако сте приели по-голямо количество алкохол. Местните власти могат да ви изведат от стадионите чрез специални обособени пътища в тях. Бъдете сигурни, че ще планирате добре вашия престой и ще прекарате добре“, се пише още в обръщението към посетителите от Англия.

„Трите лъва“ са в група С на турнира, като там са още селекциите на Дания, Сърбия и Словения. Англичаните са считани за фаворит за спечелване на турнира, следвани от Франция, Германия и Португалия.