Станаха ясни всички отбори участници на UEFA EURO 2024. За първи път в историята Грузия се класира за европейски финали, а Украйна и Полша също си гарантираха място на шампионата на Стария континент, това лято в Германия, след победи в финалните плейофи.

Съдбата на спора между Уелс и Полша беше решена след дузпи на Кардиф Сити стейдиъм.

Гол на Бен Дейвис за драконите в добавените минути на първата част не бе признат заради засада, а нулево равенство в редовното време и продълженията доведе до изпълнение на 11-метрови удари.

Дружина Полска бе безпогрешна при петте си дузпи, а Войчех Сченсни се превърна в герой за гостите, спасявайки изстрела на Даниел Джеймс. Така Полша намери място на пето последователно европейско първенство, а съперници на бяло-червените в група D са Нидерландия, Австрия и Франция.

Украйна ще играе за четвърти пореден път на еврофинали след успех с 2:1 над Исландия във Вроцлав. Това е лято в Германия украинците ще спорят с Белгия, Словакия и Румъния в група Е.

Грузия написа нова страница във футболната си история пред 50 хиляди зрители по трибуните на националния стадион в Тбилиси, като си гарантира дебютно участие на голям форум, а празненствата в столицата продължиха цяла нощ.

След нулево равенство в редовното време и продълженията, тимът отстрани Гърция след дузпи.

На шампионата в Германия Грузия ще бъде в компанията на Турция, Португалия и Чехия в група F.

Всички мачове от Евро 2024 очаквайте на живо в Gong.bg, както и в каналите на NOVA и DIEMA SPORT.