УЕФА е посъветвала английските фенове, които ще гледат мачовете на отбора по време на UEFA EURO 2024, да отсядат в хотели, които са в близост до жп гарата във Франкфурт. Според британските таблоиди този район в града обаче е „с много наркомани и насилие“.

Според пресата на Острова квартал Банхофсфиртел е класифициран като „най-опасният“ в Германия. В него кръжат около 5000 наркомана и 300 наркодилъра. Метаамфетаминът, който е смес от кокаин и крек в Германия, се консумира широко по улиците и кара хората да „губят контрол върху себе си и да стават свръхагресивни“.

Бивш съветник по сигурността на кмета на Франкфурт пък сподели: „Не мис е струва правилно УЕФА да препоръчва на феновете да отсядат в този район. Хората, които се разхождат в този квартал, често са ограбвани или заплашвани. Ситуациите по време на Европейското могат да се влошат и полицията е наясно с проблемите. Не се съмнявам, че ще имат много работа по време на този форум“.

Феновете, които ще пътуват организирано за Германия и вече са били там изразиха явно недоволството си: „Струва ми се, че това е поредното странно решение от УЕФА. Чудя се дали служителите на футболната централа ще отседнат в този квартал. Надявам се властите да успеят да разчистят района навреме, но не ми звучи нормално. УЕФА незабавано трябва да коригира насоките си, тъй като ще има хора, които ще пътуват с малки деца. Тревожни са съветите им без да са направили задълбочено проучване. Тяхната наивност може да постави феновете и семействата в много лоша ситуация“, пише фен на „трите лъва“.