Селекционерът на националния отбор на Германия по футбол Юлиан Нагелсман нарече "добър знак" факта, че спортният директор на тима Руди Фьолер ще остане и след Европейското първенство, като добави, че това решение ще има влияние върху бъдещето, предаде ДПА.

Фьолер помогна за прехода при Нагелсман миналия септември, като пое за кратко отбора, а сега се съгласи да остане в отбора и до Световното първенство през 2026. Бъдещето на Нагелсман в тима на Германия не е сигурно, след като някои информации го свързват с част от големите европейски клубове.

"Това е много важна стъпка за германския футбол - подписването на договора и това, че ще остане спортен директор. Мога само да поздравя федерацията, както и Руди", каза Нагелсман. "Той също се радва на това, в противен случай не би останал. И от тази гледна точка това е добър знак за всички", смята треньорът.

Нагелсман подчерта, че изборът на Фьолер няма да повлияе на собственото му решение дали да остане начело на тима.

"Говорих за договора ми. Няма нищо ново. Говоря прозрачно за това и нищо не се е променило днес", настоя той.

63-годишният Фьолер спечели световната титла с Германия през 1990 и бе треньор на националния тим на финала на Мондиала през 2002.

"Заедно искаме да постигнем чудесно представяне на Европейското първенство в Германия и да посрещнем следващите предизвикателства", коментира Фьолер.

Следващите срещи на Германия са приятелските мачове с Украйна на 6 юни и с Гърция четири дни по-късно. Бундестимът е в група на Евро 2024 с тимовете на Шотландия, Унгария и Швейцария. / БТА