Героят за Франция в осминафинала срещу Полша Килиан Мбапе говори след края на срещата. Нападателят на "петлите" отбеляза два гола и направи асистенция за победата с 3:1 на "петлите". Франция очаква победителя от Англия и Сенегал в 1/4 финалите на Мондиал 2022.

"Много сме щастливи, че стигнахме до четвъртфиналите, не беше лесен мач срещу труден отбор. Вкарахме голове в ключови моменти. В крайна сметка спечелихме и сме много щастливи да продължим приключението", започна ,Мбапе.

88 снимки

"Световното първенство е състезанието на моите мечти, изградих сезона си върху това събитие. Но все още сме далеч от целта, която си поставихме и която аз си поставих. Ще направим всичко възможно, за да го постигнем. Не мисля за "Златната топка". Единствената ми цел е да спечеля Световната купа. Това е единствената ми мечта - дойдох тук, за да спечеля Световната купа, а не "Златната топка" или титлата за най-добър голмайстор. Тук съм, за да побеждавам и да водя френския отбор", допълни той.

Килиан Мбапе говори и за медийното си мълчание дотук на първенството: "Исках да кажа нещо за това защо не говорих. Не беше нищо лично, нямах нищо против журналистите, просто трябваше да се концентрирам върху състезанието, без да губя енергия за други неща. Научих, че на френската футболна федерация ще бъде наложена глоба,  ангажирам се да я платя лично"