Селекционерът на полския национален отбор по футбол Чеслав Михниевич беше разочарован след загубата с 1:3 от световния шампион Франция и отпадането на тима от Мондиал 2022 в Катар.

"Утре се прибираме у дома, тъжни сме и разочаровани. Надявахме се да останем по-дълго. Можехме да спечелим, ако бяхме вкарали първи гол", каза той на пресконференцията след двубоя, цитиран от АФП.

"Малко сме огорчени, но можем да кажем с гордост, че постигнахме целта си да играем на осминафиналите, което Полша не успяваше от 36 години. Трябваше да се изправим срещу действащите световни шампиони, те бяха по-добри. Създадоха страхотни положения и успяха да отбележат", добави Чеслав Михниевич.

90 снимки

"Всичко се промени точно преди полувремето с гола, отбелязан от французите. Това даде повече спокойствие на съперника, а при нас имаше повече напрежение и стрес. Не знам кой е играч на мача, но мисля, че е очевидно - Килиан Мбапе вкара два гола и прави много добър турнир. Като треньор мога да кажа, че няма магическа рецепта да спрем Мбапе, той е фантастичен играч и днес ни отбеляза попадение", заяви полският треньор.

Михниевич не пожела да коментира бъдещето на звездата на тима Роберт Левандовски.

"Не мога да говоря за бъдещето на Левандовски. Той е капитан и сам ще реши както ще прави. Ще видим дали ще участва на следващото световно първенство", коментира специалистът.

Левандовски също беше разочарован след загубата.

"Борихме се, създадохме няколко положения, някои наистина чисти, особено през първото полувреме. Жалко, че нищо не се получи", каза капитанът на тима.