Съботният четвъртфинал между Франция и Англия може да се окаже един от, ако не и най-добрият мач на Световното първенство досега с много интригуващи битки на терена, главно Килиан Мбапе срещу Кайл Уокър. След като стигна до четвъртфиналите сравнително безпроблемно, Англия ще влезе в мача пълен с увереност. Това е нещо, от което бившият футболист на Франция Емануел Пти се страхува, като твърди, че страната на Дешан е предпазлива към "трите лъва".

Говорейки пред Midnite, той каза: „Страхувам се най-много от Англия. Има четири отбора, които са различни за мен - Англия, Бразилия, Испания и Франция. Те са отборите, които показаха нещо различно. Франция не иска да играе срещу Англия, но ако трябва, ще направи всичко възможно, за да спечели.

„Англия е много подобна на Франция по отношение на качеството и ако питате френските играчи, те няма да искат да играят срещу "трите лъва". Гарет Саутгейт получи толкова много критики напоследък, но аз му имам доверие. Англия се подобри и е много трудно да се печелят големи турнири. Не съм сигурен дали Саутгейт все още ще бъде мениджър на Англия след Световното първенство".

Двубоят в събота е първият път, в който двата отбора се срещат на Световно първенство от 1982 г., когато "трите лъва" спечелиха с 3:1 в груповата фаза. Оттогава обаче Франция се радва на повече успехи в срещите, като спечели шест от 12-те последващи мача, включително последния - победа с 3:2 в приятелски мач през 2017 г.