Монако стана най-новият кандидат за подписа на руската звезда от Мондиал 2018 Александър Головин. „Монегаските” са отправили съвсем официално предложение до ЦСКА Москва, което значи, че вече открито се конкурират с Арсенал и Челси.

22-годишният плеймейкър определено не страда от липса на опции къде да продължи кариерата си. Доскоро Ювентус преговаряше най-напористо за него, но в крайна сметка торинци се оттеглиха от надпреварата. Московските „армейци” настояват да получат твърдо 25 милиона евро за звездата си, докато „бианконерите” предлагаха само 20 милиона плюс бонуси.

И  докато от Челси се очаква да ускори трансферния си бизнес след официалното назначение на Маурицио Сари за мениджър, то едва ли някой очакваше Монако да се забърка в спора за руския ас. Лично вицепрезидентът на клуба от Княжеството Вадим Василиев потвърди за отправеното предложение. „Офертата ни е повече от щедра. На футболиста сме предложили контракт за 5 години”, коментира босът на Монако.

„Смятам, че преходът в клуб като Монако ще е най-добрият ход за кариерата му така, както тя се развива към момента. Всичко ще се реши през следващите дни. Не можем да чакаме дълго. Ако нещата не се получат, имаме и други опции”, допълни Василиев.