Плановете на водещите шест клуба в Англия да играят в независим от настоящата структура шампионат са "абсурдна арогантност", обяви в официална позиция бордът на директорите на Евертън. В откритото писмо пише още, че тази идея потъпква репутацията на английския футбол като цяло.

"Натъжени и разочаровани сме от намеренията на тези шест клуба да се състезават в затворен шампионат. Тези планове са задвижвани изцяло от собствените им интереси и те не само потъпкват репутацията на Висшата лига, но и на футбола като цяло. Това е проява на неуважение към всеки друг клуб в Англия и предателство към футболните фенове в страната и зад граница", категорични са от Евертън.

"Намираме се в жестока криза и съдбовен за футбола период. Трябва да работим заедно и да съхраняваме не само достойнствата на нашата игра, а и феновете й.

"Подобна абсурдна арогантност е нежелана където и да било, освен очевидно от тези шест клуба. От името на всички в Евертън ние ще помолим с уважение тези планове да бъдат оттеглени моментално, а скритите срещи и подривните практики да спрат. Нашата красива игра удари историческо дъно".

ВСИЧКИ НОВИНИ ОКОЛО СУПЕРЛИГАТА ЧЕТЕТЕ ТУК


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.