Отборът на Милан излезе с официално изявление, че се оттегля от новосформираната Европейска Суперлига. „Росонерите“ се присъединяват към съгражданите от Интер и испанския Атлетико Мадрид, които също обявиха, че няма да участват в турнира.

По този начин Милан става деветият от 12-те клуба-основатели на Суперлигата, който се оттегля от надпреварата. Късно снощи това сториха и шестте английски клуба – Арсенал, Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Тотнъм и Челси.

"Феновете от цял свят изразиха ясно мнението и притесненията си относно Суперлигата, а Милан трябва да бъде чувствителен към гласа на тези, които най-много обичат този спорт. Ще продължим да работим за това да осигурим устойчив модел за футбола", гласи изявлението на "росонерите".

Official Statement ➡ https://t.co/470EOAvGlE
Comunicato Ufficiale ➡ https://t.co/HV2CwvxdWh pic.twitter.com/7bSlfVRArb

— AC Milan (@acmilan) April 21, 2021

Така единствено испанските Барселона, Реал Мадрид и италианският Ювентус не са излезли с официална информация по темата.

По-рано днес директорът на Ювентус и заместник-председател на Суперлигата Андреа Аниели призна, че турнирът няма да бъде възможен след масовото напускане на отборите.