Един основателите на противоречивата Европейска Суперлига - Андреа Аниели, призна, че проектът няма как да продължи в отсъствието на шестте гранда от английската Висша лига.

Както е известно, във вторник вечерта Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Ливърпул, Челси, Арсенал и Тотнъм се оттеглиха от Суперлигата, въпреки че 48 часа преди това бяха потвърдили участието си.

Запитан дали проектът може да се осъществи след оттеглянето на шестте английски клуба, Аниели, който бе назначен и за заместник председател на Суперлигата, коментира пред „Reuters“:

„За да бъда откровен и честен - не. Очевидно случаят не е такъв“, гласеше краткият коментар на Аниели.

12 от водещите европейски клубове обявиха основаване на нов турнир, но само 48 часа по-късно идеята се разпадна след огромна вълна на недоволство в целия футболен свят.

"Убеден в красотата на този проект. Но на този етап, очевидно, той няма да се осъществи", каза още Аниели пред Ройтерс.

Той разкри, че много клубове са поискали да се присъединят към Суперлигата.

"Много клубове ме потърсиха през последните 24 часа с желание да се присъединят", каза още Аниели.

Той изрази мнение, че политически натиск е принудил шестте английски отбора да бият отбой и да се откажат от първоначалните си намерения.

"Подозирам, че политиците са мислели, че ако шестте английски отбора застрашат Висшата лига, това ще бъде атака срещу Брекзит и техните политически схеми", каза още Аниели.