Проектът за създаване на нова Суперлига, в която да участват най-големите отбори в света все още е на дневен ред. И макар че от УЕФА категорично да отричат създаването на подобна надпревара, Ювентус, Барселона и Реал Мадрид на този етап не са се отказали от своите намерения.

Повечето фенове на футбола са срещу създаването на Суперлигата, нещо, което изглежда напълно логично и разбираемо. Поредният, който застана на страната на футболните фенове бе легендата на Ливърпул Джейми Карагър. Бившият защитник не скри възхищението си от състава на Виляреал, който успя да елиминира последователно Ювентус и Байерн Мюнхен от Шампионската лига.

Gulliver/GettyImages
57 снимки

Бившият английски национал отново се заяде с клубовете, които настояват за създаването на отделен турнир и нарече тяхната идея глупава и нелогична.

„Браво на Виляреал, поздравявам ги най-искрено. Те заслужават това, което им се случва, защото  показват, че парите не са всичко. Ако погледнем състава им, ще видим, че не разполагат с кой знае колко големи звезди в световния футбол, но въпреки това се справят отлично. Отново ще ги гледаме на полуфинал, за първи път след 2006 година и съм истински впечатлен от тях. Нека да видя сега тези, които толкова настояваха за Суперлигата и твърдяха, че футболът е в криза. Хората са наясно, че това бяха откровени лъжи, и всички гледаха единствено парите и собствения си интерес. Дано клубовете и техните  босове са разбрали, че  всеки заслужава равен шанс да се докаже, без значение от коя държава е и от кое първенство идва. Виляреал е достоен пример, че упоритата работа се отплаща, а испанците заслужават огромно уважение“, сподели Карагър.