Интер Милано стана първият и засега единствен клуб, който се отказа от участие в Суперлигата, информира испанската медия „Кадена КОПЕ“, потвърдена и от вестник „AS“. Италианският гранд се е възползва от една освободителна клауза, която му позволява да напусне проекта. „Нерадзурите“ са имали специални условия за влизането си в проекта, както и клауза за напускането му.

Така Интер е единственият от 12-те клуба, основатели на Сепурлигата, който е можел да се откаже и го е направил.  Не е ясен мотивът на клуба за напускането, но може да е свързан с нестабилността на управлението му и възможността да бъде продаден на нов собственик съвсем скоро.

Реал Мадрид, Барселона и Ювентус все още се обявяват в подкрепа за създаването на нова лига на големите и богати клубове. Останалите 8, без Интер, също са подписали договори, които ги свързват със Суперлигата.

Според думите на силния човек в Ювентус Аниели проектът за Суперлига продължава напред. Големите клубове се надяват съдът в Люксембург да отсъди в тяхна полза съдебния спор с УЕФА за създаването на новата лига.