Президентът на Ювентус Андреа Аниели говори по време на срещата на върховете на европейския футбол - Business of Football. Събитие, организирано от Finalcial Times. Бизнесменът се върна към Суперлигата, която "разбуни духовете" на всички нива през април 2021 година, когато бе анонсирана като идея. Аниели ясно заяви, че според него европейският футбол се нуждае от отчаяна реформа.

„Суперлигата не е фалирала“ - така започна речта си Аниели и се върна към разговорите за иновативната надпревара, която преди няколко месеца предизвика много дискусии в света на футбола.

„Не отговарям на въпроси за Хавиер Тебас(бел.ред шефът на испанската Ла Лига). Вярвам, че футболът в Европа отчаяно се нуждае от реформи. УЕФА знаеше, че като президент на Ювентус работя върху нещо различно. Това всъщност е колективна работа на 12 отбора, които са подписали договор от 120 страници, който остава обвързващ за 11 от тези клубове.

Компромисът вече не е избор, трябва да направим по-дълбоки промени, отколкото те желаят. Това, което смятаме, е, че правителствената структура във всички тези страни не е подходяща за подобна цел като нашата. Не съм съсредоточен върху алтернативни продукти, а искам да разработя този сектор”, заяви Аниели.

"Ако видя клуба си да играе в Шампионската лига след 5 години ли? Със сигурност ще го видя да участва в основното европейско състезание. Сядам и подкрепям прозрачното управление“, завърши президентът на Юве, който е основоположник на идеята за Европейска Суперлига.