Британската преса реагира положително на „разпада“ на сформираната в неделя Европейската Суперлига. Идеята не е напълно изоставена от всички клубове-основатели, но големите 6 от Англия вече се отказаха.

„Daily Mail“ описа последните дни като „гражданска война“, в която „фенове, футболисти и политици засрамиха“ клубните собственици. Заглавието на вестника бе следното: „Загуба за алчността“.

„Автогол!“, реагира „The Independent“, докато „The Sun“ нарече промяната на мнението на клубовете „огромна победа за феновете на футбола“.

„На собствениците им се разтрепериха коленете“, написа пък „Daily Star“, сочещ към песен на феновете на Тотнъм от 80-те на миналия век. От вестника продължават:

„Челси и Ман Сити се оттеглиха от турнира, след като собствениците направиха НЕМИСЛИМОТО - те обединиха фенове, треньори, политици и абсолютно целия свят срещу алчността си“.

Повечето вестници наблегнаха най-вече на първите оттеглили се Челси и Сити, както и на оставката на изпълнителния директор на Юнайтед - Ед Уудърд. В следващите часове обаче се присъединиха и останалите четири клуба.