Европейската Суперлига няма да се състои. Това становище излезе официално от хората, оглавяващи надпреварата в ранните часове на сряда. От Суперлигата потвърдиха, че английските клубове са напуснали „под сериозен натиск”, но въпреки това смятат, че настоящата футболна обстановка се нуждае от сериозни промени.

ВСИЧКИ НОВИНИ ОКОЛО НОВОСФОРМИРАНА СУПЕРЛИГА ЧЕТЕТЕ ТУК

„Европейската Суперлига вярва, че настоящата ситуация в европейския футбол трябва да се промени”.

„Ние предлагаме нова европейска надпревара, защото настоящата система не работи. Нашето предложение цели да позволи на спорта да се развива, докато генерира приходи и стабилност за цялата футболна пирамида, включително и да помогне на футбола да преодолее финансовите затруднения в резултат на пандемията. Също така нашият проект ще осигури повишение материални облаги за всички акционери в европейския футбол.”.

„Въпреки анонсирането на английските клубове да напуснат, въпреки че бяха подложени на сериозен натиск за това си свое решение, ние сме убедени, че нашето предложение е напълно коректно спрямо всички европейски закони и регулации, след като различни съдилища днес доказаха това като трети страни”.

„Предвид обстоятелствата, ние ще преразгледаме подходящите мерки за промени на този проект, като винаги ще имаме предвид да предложим на феновете възможно най-доброто преживяване и да затвърдим солидарността към цялата футболна общност”, гласи становището на Суперлигата.

Засега единствените останали участници в Суперлигата са Реал Мадрид и Ювентус. Заговори се, че Интер и Милан ще напуснат надпреварата, докато испанските Барселона и Атлетико продължават да изразяват подкрепа за новия турнир, но все още няма окончателно решение дали няма да последват съдбата на английските отбори, които сториха това по-рано.