Всички английски клубове решиха да се оттеглят от Европейската Суперлига. 


Челси бе първият клуб, който реши да напусне турнира, но "сините" обявиха новината последни. С най-ранно официално становище излязоха от Манчестър Сити, които бяха последвани от Тотнъм, Арсенал, Ливърпул и Манчестър Юнайтед. 

Ето какво написаха от Арсенал: 

"В резултат на това, че се вслушваме във Вас и в по-широката футболна общественост през последните дни, ние се оттегляме от предложената Суперлига. Допуснахме грешка и се извиняваме за нея." 

Ливърпул: 

"Футболен клуб Ливърпул може да потвърди, че нашето участие в предложените планове за формиране на Европейска Суперлига е прекратено.​ През последните дни клубът получи представителства от различни ключови заинтересовани страни, както вътрешно, така и външно, и бихме искали да им благодарим за ценния принос."

Манчестър Юнайтед: 

"Манчестър Юнайтед няма да участва в Европейската Суперлига. Вслушахме се внимателно в реакциите на феновете ни, правителството на Обединеното кралство и други заинтересовани страни. Оставаме отдадени на работата с други от футболното общество, за да излезем с устойчиви решения на дългосрочните предизвикателства пред играта."

Тотнъм: 

"Съжаляваме за безпокойството, причинено от предложението. Смятахме, че е важно нашият клуб да участва в разработването на евентуална нова структура, която се стреми да осигури по-добре финансовата честна игра и финансовата устойчивост, като същевременно предоставя значително по-голяма подкрепа за по-широката футболна пирамида.

"Ние вярваме, че не трябва да стоим на едно място и че спортът трябва постоянно да преразглежда състезанията и управлението, за да гарантира, че играта, която всички обичаме, продължава да се развива и вълнува феновете по целия свят.

„Бихме искали да благодарим на всички онези поддръжници, които представиха своите обмислени мнения", заяви босът на Тотнъм - Даниел Леви.

Челси: 

"Както бе съобщено по-рано тази вечер, футболен клуб Челси може да потвърди, че е започнал официалните процедури за оттегляне от групата, разработваща планове за Европейска суперлига.

След като се присъединихме към групата в края на миналата седмица, сега имахме време да разгледаме въпроса изцяло и решихме, че продължаващото ни участие в тези планове няма да бъде в най-добър  интерес на клуба, нашите привърженици или по-широката футболна общност."


Висшата лига и ФА са категорични, че няма да накажат клубовете, влезли в Суперлигата, но ще бъдат предприети директни действия срещу самите собственици.