В района Нагайбакский в Русия се намира малко селце, наречено „В памет на парижката комуна”, но неговото кратко наименувание е Париж. Името на града идва е в чест на Парижката комуна, радикално революционно управление от 19-ти век във Франция, продължило 2 месеца. Връзката с френската столица не свършва дотук, след като местните са построили дори своя Айфелова кула. И докато феновете на „петлите” по цял свят гледаха ½- финалната среща с Белгия със затаен дъх, това правиха и жителите на руския Париж.

Селото се намира до Нижни Новогород и всичките му обитатели са запалени футболни фенове. За сблъсъка Франция - Белгия бе организирано събитие и местните се бяха събрали да наблюдават мача пред пожарната.

"Всички жители на селото са фенове на Световното първенство по футбол. Обичаме да се събираме да гледаме заедно мачовете на открито и да споделяме емоцията”, споделя Александър Уткин.

Освен пред пожарната, за жителите имаше и друга алтернатива къде да гледат мача. Местното заведение, което носи името на селото - Париж.

Подкрепяме Франция. За кой друг да сме, след като селото ни се казва Париж?”, пита риторично Павел Абрамов.

Феновете се насладиха на френска победа и сега ще се готвят да подкрепят любимия си отбор на финала, където „петлите” ще излязат в спор за световната купа срещу Хърватия.

Вижте повече в репортажа, излъчен в предаването на DIEMA SPORT - "Новините от Мондиала".