Мексико е изправен пред коварната задача да затвърди един от забележителните резултати в историята си, когато излиза срещу Република Корея в група F.

Двубоят е от 18 часа, а развитието му можете да следите с GONG.BG.

От позицията на аутсайдер Ел Три постигна впечатляващ успех с 1:0 срещу световния шампион Германия в първия си мач. Сега обаче трябва да покаже характер при съвсем различни обстоятелства – в ролята на фаворит и срещу съперник, притиснат до стената.

Корейците бяха поредната жертва на видео асистиращите съдии при загубата си с 0:1 от Швеция, с която започнаха турнира, но не могат да имат оплаквания нито от отсъдената дузпа, която реши срещата, нито от самия резултат. Азиатците не отправиха нито един точен удар срещу „Тре Кронур” и това се случи на световни финали за пръв път от 1998-а година.

Нивото на представянето на Мексико срещу Германия със сигурност стресира играчите на Шин Тае Йонг в добавка към допълнителното самочувствие, което съперниците им са натрупали с първата си победа.

В същото време изворите на оптимизъм започват да пресъхват за Корея - отбор, който не спечели нито един мач на Мондиал 2014 и трябва да поднесе една от сензациите на турнира, за да избегне същата съдба сега. Серията му без успех на Мондиал се простира вече върху седем мача, пет от които бяха загуби, включително три поредни. Тимът не успя да запази вратата си суха в 12 от последните си 13 срещи на най-големия форум и в добавка към беззъбието в атака от понеделник, това е класическа формула за провал.

Мексико обикновено започва световните финали силно и не загуби нито веднъж в последните си шест откриващи срещи при пет победи. Срещу Германия традицията бе спазена, но дори резултатът не впечатли толкова колкото самият контраатакуващ блясък на "Ел Три", осигурил победа, въпреки че Германия отправи 26 удара. Сега обаче Мексико е изправен пред съвсем различен мач, в който трябва да диктува темпото, да притежава топката и няма да има пространството за контраатаки.

Все пак хората на Хуан Карлос Осорио трябва да се чувстват уверени, че ще запишат втора поредна победа на световни финали за пръв път от 2002-а година. Въпреки това дълго чакане, техният актив в груповата фаза на Мондиали е впечатляващ със само две загуби от последните им 18 мача в първия етап.

След тази фаза обаче нещата обикновено се объркват и отборът отпадна на 1/8-финалите при всяко от последните си шест участия. Успех във втория мач може да отвори вратата пред мексиканците към първото място в групата, което евентуално да доведе до разминаване с Бразилия в първия кръг на елиминациите.