Неделният двубой в Ростов ще е първи на финали на Световно първенство за Бразилия след домакинския разгром от Германия преди 4 години с 1:7. Дунга замени първоначално начело на „Селесао“ Лиус Фелипе Сколари, но след два провала в Копа Америка дойде време за наставника на Коринтианс Тите.

А под негово ръководство Бразилия се възроди и отново изглежда като основен кандидат за титлата на Мондиала.

Проследете Бразилия-Швейцария минута по минута с Gong.bg! Срещата на "Ростов Арена" стартира в 21 часа българско време.

„Златистите“ са с едно поражение в последните 21 мача и завършиха подготовката си с успех над Австрия с 3:0. От състава, който през 2014 година загуби полуфинала с Германия останаха само Марсело, Уилиан, Фернандиньо и Паулиньо. Тогава Неймар бе контузен и не игра. Паулиньо е наясно с очакванията към тима.

„Нашите очаквания за първенството са най-високите възможни. Знаем, че ще срещнем трудности. Знаем, че съперниците ни ще ни гледат внимателно, защото сега се справяме великолепно и играем страхотен футбол. Ние сме постоянни и най-важното – чувстваме се щастливи. На правилен път сме”, заяви Паулиньо.

А срещу Швейцария Паулиньо не очаква нещо различно.

„Очаквам те да играят дефанзивно. Нашите фенове може и да се надяват на велик мач, но ние сме наясно колко трудно ще бъде. На Световното първенство, а и във футбола като цяло, конкуренцията е много голяма. Ние трябва да сме фокусирани, но е ясно, че на терена трябва да направим всичко по силите си, за да спечелим.”

Защитната линия на Швейцария няма да бъде променяна, защото е изключително стабилна. По време на подготвителните мачове на вратата се редуваха Роман Бурки и Ян Зомер.

Очаква се Валон Бехрами и подписалия нов договор с клуба си Гранит Джака да са сред титулярите на Швейцария.