Звездата в настоящия национален отбор на Люксембург е Марио Муч. Вчера той навърши 32 години и е действащият футболист на Великото херцогство с най-много мачове за тима. А неговата история с отбора е доста интересна. 

Дебютът му е през 2005 г., но на практика първия му мач в квалификации е срещу родните "лъвове". Тогава в нашия състав е Димитър Бербатов, от когото той и тогавашният състав имат само лоши спомени. И затова Муч се радва, че сега нападателят няма да излезе срещу тима му. 

"България е отбор, който познаваме достатъчно добре. Спомням си квалификационния си дебют, беше срещу тях. Но тогава при тях беше Бербатов и той ни съсипа. Е, сега те не са същия отбор, а и ние сме се подобрили доста. Еволюирахме за десет години и сега имаме шанс срещу България."

"Те със сигурност ще искат да ни победят, особено на собствения си стадион. Определено ще имат и натиск от публиката да го сторят срещу нас. Но с добра дефанзивна тактика и правилната нагласа, можем да направим изненадата и да измъкнем нещо. Само искам да ви уверя, че няма да изглеждаме така, както в контролата с Латвия", сподели Муч.