Централният защитник Жерар Пике реагира в типичен стил след контролата между Испания и Франция, която се игра в Париж във вторник. Бранителят запали поредната престрелка по оста между Барселона и Реал, след като остана недоволен от присъствието на определен човек във ВИП ложата на "Сантиаго Бернабеу".

Испания би Франция в мач, пренаписал историята

Става дума за Марта Силва, която освен бивш директор в Реал, бе също и обвинителят, който усърдно по делата срещу Лионел Меси и Неймар. Според Пике появата на Силва е достатъчно доказателство за влиянието, което „кралския клуб“ оказва върху съдебните гонения срещу неговите съотборници. „Не ми харесва да виждам в ложата на „Бернабеу“ човекът, който приписва едно или друго на Меси или Неймар. Тя седи точно до Флорентино Перес.Не ми харесва в ложата на Реал да седят хората, които движат събитията в държавата“, заяви Пике след приятелския мач.

Скандал в Испания: Сепаратистът Пике си отразя ръкавите

Испанецът също така подчерта двойните стандарти в отношението към звездите на двата гранда от Ла Лига, тъй като Кристиано Роналдо, както Меси и Неймар, също е преследван за укриване на данъци. „Това, което не ми харесва, е че там, в мадридската ложа, се дърпат всички конци: дела срещу Меси и Неймар, а срещу Кристиано – нищо“, подчерта Пике.

„Всички знаем, че ходовете, които се правят в ложата на Реал, винаги са били такива.Никога не бих работил за Реал Мадрид. Просто не ми допадат ценностите, които този клуб изповядва. Нямам нищо против играчите на Реал, оценявам ги високо, а много от тях са ми приятели“, добави още бранителят.