Сериозен скандал избухна в лагера на мексиканския национален отбор дни преди началото на Световното първенство в Русия. Списанието „TV Notas“ публикува разкрития относно парти, което мексиканските национали са си организирали, а на него са присъствали 30 елитни компаньонки.

Играчите на Мексико получиха ден почивка след победата с 1:0 в контролата срещу Шотландия. Победното попадение в нея отбеляза Джовани дос Сантос.

Партито се е състояло в луксозния квартал Лас Ломас в Мексико Сити. То е започнало след съботния мач срещу Шотландия на стадион „Ацтека“ и е продължило до 16 часа на неделния ден.

30-те елитни компаньонки са пристигнали в къщата в Лас Ломас към 22:30 часа. След това е започнало забавлението с музика, алкохол и секс.

Футболистите са имали вечер без съпругите и приятелките си.

На партито са присъствали осем футболисти - Гийермо Очоа, Карлос Салседо, Марко Фабиан, Ектор Ерера, Раул Хименес, Хесус Гаярдо, както и Джовани и Джонатан дос Сантос.

Мексико предстои да играе контрола срещу Дания преди да се отправи към Русия за Световното първенство в Русия, където ще се изправи срещу Германия в първия си мач, който е на 17 юни.

Подобен секс скандал разтърси мексиканския национален отбор през 2011 година преди участието му на Копа Америка. Тогава от тима бяха изхвърлени осем футболисти.