Селекционерът на Италия Джампиеро Вентура изненадващо атакува своя предшественик Антонио Конте с мотива, че настоящият мениджър на Челси му завещал „един от най-възрастните отбори за последните 150 години“.

Под ръководството на Конте „скуадра адзура“ се представи доста успешно на UEFA EURO 2016, като стигна до четвъртфинал, където отпадна след дузпи от Германия. Въпреки това Вентура намери повод да критикува Конте за това, че не е осъществил обещаното подновяване. Селекционерът обясни, че сега държи младежките национали на страната да тренират заедно с мъжкия състав.

„Пътят на промяната беше ускорен. Избрах по-голяма група от играчи, защото искам да изградя основите и да видя какво ще се случи“, каза Вентура.

„Колкото до нашите млади играчи, съм го казвал и преди: националният отбор, който игра на Европейското през лятото, беше един от най-възрастните ни състави за последните 150 години.“

„Съдбата ни показва, че трябва да ускорим процеса по подмладяване. Това е исторически миг, не изключителен по отношение на качеството, но в момента много млади футболисти съзряват. Играчи като Лоренцо Пелегрини, Матиа Калдара и Андреа Конти са тук, така че можем да преценим от първа ръка дали са готови. Те обаче трябва да покажат бърз прогрес“, заяви Вентура.