100 дни преди началото на Световното първенство по футбол в Русия, в курорта Сочи се проведе работна среща, на която бяха обсъждани нововъведения в работата на треньорите.

И най-голямата новина от срещата е, че в бъдеще треньорският щаб на резервната скамейка ще може да получава данни и напътствия по време на мачовете директно от свои анализатори на трибуните.

Така например треньорският екип може да поиска мнение за случващото се на терена, да получи информация за статистически данни и така нататък.

В повечето големи отбори и до този момент има видео анализатори, но те нямаха право да комуникират с треньорите по време на игра.

"Техническите иновация ще повлияят и върху треньорската скамейка във футбола", сподели помощник треньорът на Германия Томас Шнайдер, който присъства на работната среща.

На нея е коментиран и въпросът с видео повторенията по време на Световното първенство. Решение по въпроса се очаква да бъде взето от шефовете на ФИФА в събота. Босът на световната централа Джани Инфантино е привърженик на ВАР, така че очакванията са системата да бъде налична по руските терени.