Звездата на Барселона и уругвайския национален отбор по футбол Луис Суарес определи своя тим като най-силният представител на Южна Америка на Мондиал 2018. Нападателят се аргументира с 5-ото място в крайното класиране, което заемат „урусите”.

Макар че и те, и Бразилия отпаднаха от турнира в четвъртфиналите, показателите на уругвайциите са най-добрите измежду всичките южноамерикански отбори. „Започнахме турнира като поредния отбор, а го завършихме на 5-о място. Бяхме най-добрите от Южна Америка, а това е нещо, което трябва да бъде отбелязано”, коментира 31-годишният играч.

Уругвай бе посрещнат, сякаш е световен шампион

Вчера футболистите на Оскар Табарес се прибраха в родината си и бяха посрещнати повече от топло. Хиляди фенове искаха първи да поздравят футболистите, без значение, че те кацнаха в 3,30 часа сутринта (местно време).

Суарес също така се изказа в подкрепа на дългогодишния наставник, за когото се заговори, че може да се оттегли след 12 години начело. „Вярвам, че той беше супер важен с всичко, което даде на тима. Направи някои много големи промени, каквито нито един друг специалист не успя. Това трябва да му се признае”, каза Суарес.