Швеция обърна европейския шампион Португалия в контролна среща, играна във Фуншал. Съперникът на България по пътя за Мондиал 2018 изоставаше с 0:2 на почивката, но в последствие победи с 3:2. В двубоя имаше два автогола – по един за всеки състав. Победното попадение за съперника шведите дойде именно, след като Жоао Кансело засече в собствената си врата. Преди това Кристиано Роналдо бе дал аванс на Португалия, а Андреас Гранквинс отбеляза в собствената си мрежа за 2:0 в полза на домакините. След това Виктор Клаесон отбеляза две попадения за Швеция преди Кансело на оформи крайния резултат. 

Преи първия съдийски сигнал Кристиано Роналдо показа европейската купа. 

Португалия излезе напред в резултата след 18 минути игра. Желсон Мартинс напредна по десния фланг и центрира в наказателното поле. Там бранител изпусна голямата звезда на иберийците Кристиано Роналдо, който засече с десния крак за 1:0.

Няколко минути след това шведите имаха великолепен шанс да изравнят. Виктор Клаесон пропиля идеална възможност, като шутира от воле в наказателното поле, но прати топката над напречната греда. Минута след това Кростофер Ниман овладя добре, нагласи се и стреля, но отново неточно.

Кристиано Роналдо притесни отбраната на Швеция в 26-ата минута. Нападателят се включи добре в пеналта и засече центриране. Стражът на гостите обаче се отчете с прецизно спасяване.

В 34-ата минута преднината на европейския шампион набъбна на 2:0. При атака на португалците отдясно в наказателното поле на гостите настъпи суматоха, а Андреас Гранквинс изчисти в собствената си врата.

След почивката Швеция бе по-активният отбор на терена. Малко след подновяването на играта Себастиан Ларсон изпълни фаул от около 20 метра, но Марафона съумя да спаси. Седем минути след това Марафона отново трябваше да показва класа, след като изби удар на Телин. За лош късмет на Португалия топката попадна в Кристофер Ниман, който изведе много добре на Виктор Клаесон, а той без да се двоуми намали на 1:2.

В 57-ата минута Джими Думаз центрира отляво на вратата на иберийите от корнер. Виктор Клаесон показа добро виждане за играта и засече за 2:2.

В продължението на срещата португалците, подобно на своя опонент, имаха малшанса да си отбележат автогол. При центриране, дошло отляво Жоао Кансело засече неволно в собствената си врата и така бе оформено крайното 3:2 в полза на Швеция.